Klantenservice +31 495 58 34 00
Info mail             Stel uw vraag

Blog Post

Varkens influenza

Varkens influenza (varkensgriep)

Varkens influenza oftewel varkensgriep kent vele verschillende soorten types. De bekendste zijn H1N1 en H3N2. Beide types kunnen tegelijk in een varken voorkomen. Met als gevolg dat er door uitwisseling van genetisch materiaal, mutaties zullen ontstaan. Griep is vooral te herkennen aan luchtwegproblemen bij varkens. Verspreiding is mogelijk door de lucht, maar is onder controle te houden door verschillende factoren. Te beginnen bij algemene klimaatcondities. Bij zeugen zal het gevolg voornamelijk invloed hebben op de vruchtbaarheid. Beide bij zeugen én vleesvarkens zal griep zorgen voor een verminderde weerstand en een verhoogde kans op andere bacteriële infecties.

[/toggles]

De voornaamste kenmerken uiten zich na 1-3 dagen. De varkens vertonen hoge koorts en een gebrek aan eetlust. Ook hebben ze hoestaanvallen en een slechte ademhaling. Daarnaast kunt u de varkensgriep herkennen aan gewichtsverlies. In een week kan een besmet dier zo’n 5-6 kg verliezen. Dit zal resulteren in een lange afmestperiode.

Biggen die afkomstig zijn van een besmette of gevaccineerde zeug, zullen in de meeste gevallen immuun zijn. Biggen hebben antistoffen uit de biest meegekregen. Hierdoor zullen deze biggen een onbepaalde tijd beschermd zijn tegen varkens influenza.

Varkens influenza is niet gevoelig voor antibiotica, dit is dus niet de oplossing. Wel zijn varkens en de verspreiding van varkensgriep beïnvloedbaar door een hygiënische en ontsmette omgeving. Vaccinatie zal helpen bij het voorkomen en van het terugkeren van de griep.

Wilt u deze problemen voorkomen?

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde Berichten

Snuffelziekte
Snuffelziekte

Snuffelziekte Snuffelziekte oftewel Atrofische Rhinitis genoemd, is een infectie die de neusschelpen van varkens aantast.

Luchtweginfecties bij varkens
Luchtweginfecties bij varkens

Luchtweginfecties bij varkens Luchtweginfecties bij varkens worden veroorzaakt door een verminderde algehele weerstand, infectiedruk, infectieziekten, stof, ammoniak en