Klantenservice +31 495 58 34 00
Info mail             Stel uw vraag

Blog Post

Roest verwijderen

Roest verwijderen

Roest verwijderen van machines in industriële bedrijven is mogelijk op veel verschillende manieren. Echter hebben veel manieren nadelen voor het milieu of zijn ze niet effectief genoeg. Roest is het gevolg van het oxideren van ijzer. Dit kan ontstaan door het langdurig in aanraking komen van water. Hierdoor zullen staal en ijzer bevattende metalen zich hechten aan de zuurstofatomen in water. Het is van essentieel belang om roest in een vroeg stadium te behandelen. Dit om het corrosieproces te vertragen en te stoppen.

Over het algemeen verwijdert men roest met een zuur product. Dit wil zeggen een product met een pH tussen 0 en 7.

Alle gevaren zijn afhankelijk van de verdunning. Vanzelfsprekend geldt er hoe meer het zuur verdund is, hoe minder de gevaren. Ook geldt bij al deze zuren dat het metaal kan aantasten.

1. Zoutzuur is vooral een gevaar voor de mens en niet zozeer voor het milieu. Zoutzuur kan ernstige brandwonden veroorzaken. Daarbij zijn de dampen die vrijkomen bij aanraking met water gevaarlijk. Wanneer deze ingeademd worden kan longoedeem ontstaan. Ook de ogen kunnen beschadiging oplopen.

2. Fosforzuur kan gebruikt worden in verdunning. Wanneer het niet goed verdund is zal er snel beschadiging aan het metaal ontstaan. Na behandeling is het metaal vrij van roest, maar onbeschermd tegen een nieuwe laag roest. Er zit een relatief complexe methode aan het goed verwijderen van roest met fosforzuur.

3. Salpeterzuur en mierenzuur zijn zeer corrosief en dus niet geschikt om roest te verwijderen. De zuren zullen het metaal aantasten.

Aantasting van metalen

Roest heeft een volume dat groter is dan dat van metalen zelf. Daardoor zullen ijzeren constructies uit elkaar worden gedrukt. Deze problemen zijn bijvoorbeeld aanwezig bij oude bouwconstructies of bruggen.

Wilt u deze problemen voorkomen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde Berichten

Strooizout online kopen
Strooizout online kopen

Strooizout en alternatieven Strooizout is het eerste waar we aan denken als het gaat om