Klantenservice +31 495 58 34 00
Info mail             Stel uw vraag

Blog Post

Strooizout online kopen

Strooizout en alternatieven

Strooizout is het eerste waar we aan denken als het gaat om gladheid bestrijding. Echter zijn er veel betere en makkelijkere manieren om zowel professioneel als thuis sneeuw en gladheid te voorkomen en te bestrijden. Er zitten namelijk nogal wat nadelen aan het gebruik van zouten, vooral bij het professioneel gebruik ervan. Denk aan het gebruik bij wegen, waar auto’s in aanraking komen met het zout. Het is natuurlijk wel nodig om wegen en paden zo veilig mogelijk te houden, vooral in de winter. Daarom hebben we volgende nadelen, tips en aanbevelingen over het gebruik van zout en zijn alternatieven.

Ijs en sneeuw bestaat uit waterstofmoleculen die verbonden zijn via waterstofbruggen. Wanneer er zout of andere dooikorrels op worden gegooid, worden deze bruggen verbroken. De structuur verdwijnt en het ijs smelt. Zout verlaagt het vriespunt, wat ook betekent dat strooizout minder effectief wordt wanneer het harder gaat vriezen.

Natriumchloride wordt het meest gebruikt en is het klassieke strooizout.

Het eerste nadeel van zout is algemeen bekend. Wanneer zout op wegen en spoorwegen wordt ingezet als gladheid bestrijding, worden auto’s en treinen aangetast. Zout heeft namelijk een sterke werking op metalen. Ook tasten zouten de ondergrond aan.

Een belangrijker nadeel is dat zouten binnendringen in de ondergrond en het milieu zullen vervuilen. Ze zullen dan ook een negatieve invloed hebben op de groei van planten en bomen. Een bijkomend nadeel hierbij is dat ook dieren last zullen hebben van de verhoging van het zoutgehalte in water, denk vooral aan amfibieën en vissen.

Wanneer huisdieren in aanraking komen met zout, zal dit irritatie aan de poten veroorzaken. Ook voor uzelf is strooizout niet geheel ongevaarlijk, het is aangeraden handschoenen te dragen om brandwonden te voorkomen. Vooralsnog bieden winkels niet veel keuze betreft alternatieven voor strooizout.

Strooizout wordt ingezet nadat het gevroren heeft en het dus al glad is. Strooizout werkt nihil als preventie van gladheid. Helaas kan dan ook de veiligheid niet geoptimaliseerd worden.

  1. Op kleine schaal is het aanbevolen altijd eerst ijs en sneeuw te ruimen.
  2. Wanneer professioneel ijs en sneeuw geruimd moet worden, zijn er naast strooizout veel betere alternatieven.
  3. Kijk ook naar de service van bedrijven, u wilt natuurlijk niet met een strooizout tekort te maken hebben.
  4. Ook is het belangrijk dat u een bedrijf kiest dat levert wanneer u het nodig hebt.

Wilt u deze problemen voorkomen?

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde Berichten

Roest verwijderen
Roest verwijderen

Roest verwijderen Roest verwijderen van machines in industriële bedrijven is mogelijk op veel verschillende manieren.