Klantenservice +31 495 58 34 00
Info mail             Stel uw vraag

Innovatie

Al ruim 3 decennia lukt het VOSSEN om toonaangevend voorop te lopen in de markt van de specialistische onderhoudsproducten op gebied van innovatie. Deze producten zijn ontwikkeld met als belangrijkste criteria; effectiviteit en veiligheid. Veilig voor de gebruiker, het materiaal en zo nodig ook voor voedingsmiddelen en milieu.

VOSSEN investeert continu in het optimaliseren van de effectiviteit en veiligheid van haar specialiteiten producten. Zo zijn er bijvoorbeeld in de jaren 80 spraakmakende teflon-houdende smeermiddelen gelanceerd. En in de jaren 90 baanbrekende keramiek-houdende smeervetten. Enkele jaren geleden zijn de ingenieurs van VOSSEN erin geslaagd, een aantal hoogwaardige oppervlakte beschermingsproducten te ontwikkelen op basis van onder andere nanotechnologie.

VOSSEN lukt het ook keer op keer, om unieke producten voor de ondersteuning van de gezondheid van vee en gewas te ontwikkelen, die ook voorop lopen op innovatie. En na uitvoerige en langdurige praktijktesten in de markt  te introduceren. Tezamen met het doelgerichte advies, kan dan een belangrijke bijdrage worden geleverd in de verlaging van de productiekosten en het terugdringen van het preventief gebruik van antibiotica en bestrijdingsmiddelen.

Sinds enkele jaren richt VOSSEN zich ook op het ontwikkelen van specialistische producten voor toepassing en gebruik door consumenten. Deze producten worden veelal als totaalconcept in samenwerking of zelfs partnerschap met betreffende distributeurs in de markt gezet.